lluvia ligera
  • Màx: 16°
  • Mín: 16°
18°

El GOB denuncia que el Govern ha desviat fons europeus

Estaven destinats a la recuperació de la baldritja i han servit per fer una àrea recreativa a Formentera

Els Verds i el GOB acusaren ahir el president del Govern balear, Jaume Matas, d'inaugurar diumenge passat a Formentera l'àrea recreativa de Can Marroig sense comptar amb «cap llicència municipal», la qual cosa negà el conseller de Medi Ambient, Miquel Ramis, que assenyalà que «el pobre de Josep Ramon Balanzat no s'assabenta de res».

Per la seva banda, el GOB ha comunicat que denunciarà davant la Comissió Europea l'ús inadequat de fons comunitaris del programa europeu LIFE per a la conservació d'espècies i hàbitats. El grup ecologista considera que la creació d'una àrea recreativa a Can Marroig entra en contradicció amb el projecte que aprovà el programa LIFE per desenvolupar en aquesta finca, que té com a objectiu la recuperació de la baldritja, au marina endèmica de les Balears que nidifica al litoral i als penya-segats costaners. El GOB afirma que, precisament on s'ha creat l'àrea recreativa, estava prevista la col·locació de nius artificials per facilitar la recuperació d'aquesta espècie. Fonts de Medi Ambient han indicat que, de les 146 hectàrees de la finca, només una s'ha dedicat a l'àrea recreativa.

La polèmica del dia al Parlament sorgí durant la sessió de preguntes de control a l'Executiu, quan el diputat d'Els Verds Josep Ramon Balanzat afirmà que «les presses electorals» de Jaume Matas el feren inaugurar un espai que «no té llicència d'obres ni d'activitats»

El Govern respongué lliurant una llicència d'obres menors, concedida el 17 d'agost de 1998 per l'Ajuntament de Formentera a l'Institut Balear de la Natura (Ibanat) per a la reconstrucció de les cases de can Marroig amb un pressupost de quasi 5 milions de pessetes.

Balanzat insistí que Can Marroig «no té llicències municipals. El Govern ha botat la llei i tot el que ha fet és absolutament il·legal». Medi Ambient indica que no sempre és necessària la llicència per fer àrees recreatives.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris