bruma
  • Màx: 20°
  • Mín: 17°
14°

L'oposició censura el pla general perquè no inclou noves proteccions

L'equip de govern de l'Ajuntament de Llucmajor, PP i ASI, aprovà provisionalment dilluns el pla general del municipi amb forta censura per part dels grups de l'oposició, PSOE i PSM. Les crítiques dels partits progressistes se centraren que de les 800 hectàrees de sòl urbanitzable que el PP anuncià que es desclassificaven, 500 ja foren protegides per la Llei d'espais naturals (LEN).

A més, els portaveus de l'oposició, Antoni Llompart (PSM) i Antoni Garcies (PSOE), assenyalaren que aquestes 300 hectàrees que ara es protegeixen es localitzen 150 al polígon industrial de Son Noguera i la resta al voltant del nucli de Llucmajor. Fet que contribueix a accentuar la descompensació entre el creixement a la costa i a l'interior del terme.

Quant a la zona costanera, Llompart explicà que «no només no se'n protegeix ni un pam, sinó que 307 hectàrees que eren urbanitzables i encara no s'han edificat es mantenen com a sòl urbà». Aquestes zones es localitzen al darrere de Son Verí Nou (71 hectàrees), puig de Ros (68 hectàrees), Tolleric (altres 48), Regana (100 hectàrees més), cala Pi (5 hectàrees de territori) i a Son Reines (15 més).

El portaveu nacionalista també va posar en relleu que a la franja costanera han passat de sòl rústic a urbà, 12'6 hectàrees al pinar i l'hort de Son Verí; 45 hectàrees darrere Bellavista, on s'ha habilitat l'urbanitzable per acollir els hotels obsolets de l'Arenal i poder tirar endavant l'esponjament; i 8'5 hectàrees més devora de Maioris Dècima per ubicar-hi la universitat privada.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris