lluvia moderada
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
18°

Caubet tindrà la primera unitat per desintoxicar alcohòlics de les Illes

Fins ara aquest tipus de malalt no tenia cap casta de tractament específic

L'hospital Joan March acollirà la primera unitat de desintoxicació d'alcohòlics de les Balears. Aquesta iniciativa, inclosa en el Pla de lluita contra la drogoaddicció, habilitarà llits del Joan March, en principi només quatre o cinc, per a ingressos hospitalaris amb una estada mitjana d'entre sis i vuit dies. És a dir, els llits són pocs, però es preveu una rotació més o menys constant que permetrà atendre un nombre important de persones afectades per aquesta patologia.

El gerent de la Gestió Sanitària de Mallorca (Gesma), Lluís Coll, explicà ahir a Diari de Balears que «la primera passa per tractar aquests pacients serà sempre l'atenció primària en ambulatoris, PAC o per part d'especialistes de la xarxa sanitària pública. A partir d'aquí, i en coordinació amb l'hospital Joan March, es programaran els ingressos. Des dels centres hospitalaris i de les associacions de caràcter privat també es podran hospitalitzar afectats, sempre que es posin prèviament en contacte amb un centre de salut públic o directament amb Caubet».

Aquesta unitat serà la primera especialitzada i específica per aalcohòlics, ja que la que funciona actualment a Son Dureta és per a drogoaddictes en general. Coll considera que «els quatre o cinc llits habilitats per a aquest servei, amb la rotació esmentada, seran suficients i creim que, en principi, estan ben dimensionats. Una altra cosa és si, a mig termini, es produeix una llista d'espera. Aleshores, haurem d'actuar d'una manera conseqüent».

La iniciativa es basa en una experiència semblant posada en marxa en els hospitals Clínic i Sant Pau, ambdós de Barcelona, que fins ara ha tingut èxit en més d'un 90 per cent dels casos després del tractament durant l'ingrés i en més d'un 50 per cent si s'observen els resultats finals després del seguiment posthospitalari.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris