cielo claro
  • Màx: 13°
  • Mín: 12°
16°

La Sala aprova les normes subsidiàries després de vint anys de feina

Fixen el sostre de població en 5.500 habitants i estableixen un creixement moderat

Després de vint anys de feina, l'Ajuntament d'Algaida aprovà provisionalment dilluns les normes subsidiàries del municipi. El PSOE aconseguí dur-les endavant amb el vot a favor del grup independent. Els altres grups de l'oposició (PP i PSM) se'n varen abstenir. El batle d'Algaida, Jaume Jaume, destacà la importància d'aquesta nova normativa afirmant que «és una eina fonamental per a la planificació, desenvolupament i control urbanístic del terme».

Les normes fixen un sostre poblacional de 5.500 habitants, 1.700 més dels que ara té el municipi. Sobre la protecció del territori, el batle no concretà en xifres però destacà que «el sòl urbà creix però en poca mesura».

En línies generals, les normes donen resposta a tres dels principals problemes del terme. La primera és garantir l'oferta de solars urbans. També el batle apuntà que el preu de les parcel·les per edificar és gairebé fora de la mà dels joves. Com a segona solució, Jaume exposà l'habilitació d'una zona comercial i industrial vora la carretera de Manacor per proporcionar una sortida econòmica al municipi. En tercer lloc, es destacà la solució als problemes de trànsit del nucli d'Algaida amb la construcció d'una ronda de circumval·lació al voltant del poble.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris