cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 26°
29°

Es Flassaders, l'antiga fàbrica del carrer de la Ferreria, serà el centre cívic de la zona

L'immoble va ser adquirit per seixanta milions de pessetes

L'antiga fàbrica de flassades del carrer de la Ferreria serà un centre cívicosocial.
El pla Urban permetrà que la fesomia decadent de la fàbrica es transformi per convertir-se en un edifici que, tot i respectar l'estructura actual, aculli importants serveis socials per a la barriada de la Gerreria.

L'adquisició de l'immoble, de quatre plantes i prop de quatre mil metres quadrats, va costar 60 milions de pessetes. El projecte de rehabilitació en costa 243. S'espera que les obres puguin ser inaugurades el mes de setembre. A aquests capitals s'han d'afegir 120 milions de pessetes més per als diversos programes que el pla Urban desenvoluparà fins el desembre de l'any 2001. A partir d'aquesta data els programes socials hauran de ser subvencionats per l'Ajuntament.

La novetat del centre Flassaders és que serà el primer centre intergeneracional que existirà a Palma. Segons els redactors de la proposta de rehabilitació, «entenem la convivència intergeneracional com a base del projecte i com a eix fonamental dels programes que s'hi posaran en marxa».

A la planta baixa el centre social acollirà una cafeteria oberta al públic en general i un club específic per a la Tercera Edat. Així mateix hi haurà un espai per a petites exposicions.

A la primera planta es crearà un espai d'atenció psicopedagògica de menors, una guarderia no escolar, tallers i una aula d'alfabetització. L'objectiu principal d'aquesta planta és ser un espai clarament familiar. La problemàtica dels infants impossibilita en molts casos als adults assistir a classes o tallers. La instal·lació de la guarderia resoldrà el problema. La segona planta serà habilitada per acollir una sala de conferències, diverses sales multiusos i despatxos.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris