nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
18°

GOB i UM envesteixen contra la política energètica del Govern

El GOB ha rebutjat el projecte presentat aquest cap de setmana pel Govern balear de construir centrals de gas natural. Segons manifestà el portaveu d'aquesta associació, Miquel Àngel March, aquest gas és un combustible millor que l'emprat a les centrals de l'Illa i qualificà de positiu substituir el carbó, el fuel o el gasoil, però va refusar qualsevol tipus de noves instal·lacions de gas. UM també criticà amb duresa el pla energètic del Govern.

Per March, és «al·lucinant» que el Govern plantegi inversions milionàries per a la planta de gasificació, les instal·lacions portuàries i les conduccions i no faci el mínim esforç per potenciar les energies renovables. «Contínuament es parla de respecte al medi ambient, sostenibilitat, de ser avantguarda en protecció de l'entorn, però a l'hora de la veritat les propostes energètiques estan fonamentades en combustibles fòssils i en infraestructures impactants», assenyalà.

De la mateixa manera pensa Unió Mallorquina que, en un comunicat, mostra la seva preocupació per la possibilitat de construir una gran planta de regasificació i d'altres sis petites plantes generadores. En tot cas, UM està en contra de la seva edificació a zones verges. El partit nacionalista espera que el Govern no es deixi guiar per criteris economistes a l'hora de escollir la via de subministrament del gas natural. Segons UM, el finançament d'aquesta alternativa hauria de tancar-se abans d'inclinar-se per una manera determinada de subministrament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris