cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
17°

La paralització del pla de pesca del parc de Cabrera és a punt de resoldre's

Els serveis jurídics decideixen qui l'ha de redactar

Els serveis jurídics de la Comissió Mixta de gestió del parc nacional de Cabrera són a punt de presentar un informe que resol el problema de competències que va impedir l'aprovació del pla d'ordenació de la pesca professional del subarxipèlag.

Cal recordar que a final del 1997 el Patronat del parc deixà aquest pla sobre la taula per mor que no estava constituïda aquesta Comissió Mixta de gestió, participada entre l'organisme autònom de parcs de l'Estat i el Govern. Aquesta, constituïda el novembre de l'any passat, impulsà com una de les primeres tasques l'aprovació d'aquest pla especial i ara l'informe jurídic decidirà sobre qui recau la competència de redactar-lo, si sobre Pesca o sobre Medi Ambient.

En el supòsit que sigui designat Medi Ambient, probabilitat que juga amb avantatge, el president de la Comissió Mixta i director general del Govern, Santiago Sáinz de los Terreros, informà que se sotmetria a aprovació el pla ja existent, tot i que apuntà que no es destaca que la comissió vulgui introduir algunes modificacions.

Aquest pla va ser redactat l'any 1997 i va topar amb l'oposició de les associacions ecologistes GOB i Greenpeace, a més a més de la Universitat de les Illes Balears. Aquestes entitats consideraven que era massa permissiu i vulnerava el Pla d'ordenació dels recursos naturals i el Pla d'usos i gestió, fonamentals normes del parc.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris