cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
17°

Un usuari d'Internet ha denunciat el «tracte discriminatori» de Telefònica

La llibertat de xarxa, restringida per les telefonades metropolitanes

Juli Miquel Salvà Bibiloni, usuari d'Internet abonat a Retenet, ha denunciat Telefònica per «estafa i competència deslleial».
Aquest internauta ha al·legat el no-compliment de l'article 4 de l'Orde ministerial d'11 de febrer de 1999 (BOE del 22 de febrer de 1999), que fixa el programa de 'bonus descompte'per accedir a Internet, els denominats «BonoNet» "paquets de 10 o 50 hores, diürnes o nocturnes, d'accés amb servidors d'Internet del territori estatal amb un cost de cridada metropolitana", però que Telefònica es nega a vendre'ls a tots aquells usuaris d'Internet que no tenguin contractat el seu nodus de connexió amb Infovia Plus, que pertany a Telefònica. D'altra banda, la companyia, que té el monopoli de les cridades metropolitanes, li vengué un «BonoNet» de 50 hores nocturnes i un altre de 10 hores diürn, no els activà perquè opera amb la xarxa d'accés Retenet, que pertany a Retevisión, però sí els cobrà.

Aquest tracte «desigual i discriminatori» dispensat per Telefònica ha provocat la interposició de la denúncia en el Jutjat d'Instrució número 4 de Palma per part de Salvà Bibiloni, que ha manifestat a Diari de Balears que «està disposat a arribar a Estrasburg si la sentència és desestimada».

Tota la problemàtica esdevé per la controvertida i ambigua redacció d'un punt de l'Ordre ministerial en el qual no s'especifiquen els números de telèfon del nodus de connexió al centre d'accés al servei Internet.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris