cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 26°
28°

Crítiques al gran impacte paisatgístic i a l'oblit d'altres energies alternatives

Rebuig a la possibilitat de situar el dipòsit a zones verges de l'Illa

Les reaccions al projecte presentat divendres passat pel Govern balear i les empreses Gesa i Gas Natural no ha despertat fortes antipaties mentre no impliqui la destrucció de més territori a Mallorca.

Margalida Rosselló, d'Els Verds, va expressar el seu acord amb què l'energia que s'ha d'utilitzar a Balears en el futur sigui el gas, perquè és menys contaminant i perquè «si s'empra de forma regulada no destrueix tant com el petroli», però va defensar la potenciació d'altres tipus d'energies.

Margalida Rosselló va rebutjar el macrodipòsit previst i apostà per centrals que suposassin un impacte menor. De qualsevol manera, per Els Verds, s'hauria de limitar el creixement turístic i econòmic perquè necessita d'infraestructures més grans. «El Govern només vol créixer i créixer i això porta a la destrucció del territori. Hem de partir d'una altra idea global».

Aina Llauger, dirigent del GOB, també va coincidir en què el gas és més net que el carbó o el petroli, però destacá que també contribuieix al canvi climàtic. «Totes les inversions que es fan per portar el gas a l'Illa s'haurien de destinar a la potenciació de l'energia solar».

Des del PSM, Antoni Alorda també va donar suport al gas, però sense que aquesta font d'energia suposàs més atemptats paisatgístics. «No podem condemnar cap cala verge per instal·lar el dipòsit», digué, a la vegada que criticà el fet que el Govern «presenta cada dos mesos una novetat sobre el tema de l'energia i no s'arriben a posar d'acord».

Eberhard Grosske, d'Esquerra Unida, va valorar positivament dos aspectes d'aquest projecte: el gas natural com un combustible més net que el fuel o el gasoil i que no es pensi en grans centrals sinó en instal·lacions més petites.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris