cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 27°
33°

Brussel·les garanteix que el preu de l'electricitat no pujarà a les Illes

Les noves infraestructures de gas natural no repercutiran en les tarifes

Pablo Benavides, Francisco Palomba, Miquel Ramis, Antonio Gomis i Francesca Bennàssar.

25-12-2016 | JAUME MOREY.

Les noves infraestructures de gas natural que es construiran durant els propers anys a les Balears no encariran les tarifes de subministrament energètic.

Aixó ho manifestà ahir el conseller de Medi Ambient, Miquel Ramis, a la cloenda de la conferència La nova situació energètica a les regions insulars, que s'ha celebrat a Palma els passats divendres i dissabte.

Ramis recordà que el Règim Especial de les Balears, les noves legislacions d'àmbit estatal referides a l'energia i el mateix Tractat d'Amsterdam protegiran el concepte i la pràctica de les «tarifes igualitàries».

Precisament, una de les principals reclamacions de la conferència parla de les tarifes. Segons la conclusions de la reunió, «la política de tarifa igualitària o sistemes similars, que actualment es fan valer a la Unió Europea (UE), és un factor fonamental a l'hora d'assegurar que els consumidors de les Illes siguin tractats d'igual manera que els del continent. Aquesta política protagonitza un paper clau en la cohesió econòmica i social de la UE i constitueix un exemple que hauria de ser seguit en molts altres camps».

Les conclusions de la conferència, ja conegudes com a Declaració de Palma, destaquen igualment que «una política de liberalització en el camp dels mercats de l'energia que no contemplàs la protecció del principi de tarifa igualitària seria una gran amenaça per a les Illes i suposaria una oposició directa als principis del Tractat d'Amsterdam, que reconeix els problemes de la insularitat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris