cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

El Govern aixeca la veda de la pesca industrial de l'anguila a l'Albufera

El pla d'ús permet pescar-ne 2.000 quilos, quan feia dos anys que estava prohibit

La pesca industrial de l'anguila feia ja dos anys que estava prohibida a l'interior del parc.

25-12-2016
El Govern balear ha aixecat la veda de la pesca industrial de l'anguila a l'interior del parc natural de l'Albufera de Muro, quan feia dos anys que el mateix Executiu autonòmic havia prohibit pescar anguiles amb morenells.

Això no obstant, el pla d'ús i gestió de l'Albufera que s'aprovà en el Consell de Govern de divendres dia 12 de març permet que es torni a pescar l'anguila de manera industrial en els canals de l'interior del parc natural. I no només això, sinó que a més el nou pla d'ús i gestió del parc, en vigor des del 1998 fins a l'any 2002, fixa un màxim de dues tones anuals d'anguiles pescades amb morenells. Xifra desproporcionada si es té en compte que l'any que més anguiles es pescaren al parc natural la quantitat no passà dels 500 i busques de quilos. En aquells moments hi havia unes 35 nanses parades en els canals de l'Albufera.

El nou pla d'ús del parc natural permet pescar fins un màxim de 2.000 quilos d'anguiles perquè quan es va redactar l'any 1995, data en què quedà sense efecte el primer pla d'ús del parc, encara no havien topat amb el progressiu procés d'extinció d'aquesta espècie.

En el nou pla, el Govern permet pescar amb nanses des d'octubre fins a gener. També manté la pesca esportiva de l'anguila amb cucada que, segons el pla de gestió del parc, es podrà autoritzar anualment entre dia 1 de juliol i el 16 de gener, encara que després s'apunta que «es podrà limitar segons les circumstàncies de cada any».

Pesca testimonial

El Govern balear en el seu pla d'ús i gestió del parc natural de l'Albufera parla de «pesca testimonial» quan fa referència a la pesca industrial que es permetrà a l'interior del parc. Sembla, doncs, que des de l'Executiu obvien que l'any que murers i poblers pescaren més anguiles a l'interior del parc la xifra no va passar dels 500 quilos i busques, i ara resulta que el Govern en deixarà pescar fins 2.000 quilos anuals fent servir nanses. No se sap molt bé amb quin sentit empren l'adjectiu «testimonial» perquè si a testimoni li diuen deixar seca d'anguiles l'Albufera, sí que és un bon testimoni.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris