cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 24°
24°

Dos mil homes i dones es prostitueixen a locals i cases de cites de Mallorca

Les madames es queden entre el 30 i el 50% dels guanys

Més de dues mil persones es prostitueixen anualment als clubs i cases de cites de Mallorca. La xifra és aproximada perquè ningú no ha pogut elaborar mai un cens de les prostitutes que no treballen al carrer, però els diversos ens socials i algunes ONG estimen que aquesta és la xifra bona.

La vida en els clubs dista molt de la prostitució de carrer. Les condicions higiènico-sanitàries milloren molt i les condicions de vida són molt millors per a les dones que treballen en aquest ambient.

«Avui en dia a les cases de prostitució és gairebé impossible que un client no faci servir el preservatiu», assegura Vanessa, que es dedica des de fa dos anys a la prostitució i que ha passat per diverses cases illenques. De tota manera, no és una vida envejable. «Aquí hem de distingir molt entre els tipus de prostitutes. Hi ha les que treballam tot el dia i després n'hi ha algunes que vénen a hores determinades. En aquest cas, es tracta d'estudiants o mestresses de casa d'aquí que complementen el seu sou. Les que treballam tot el dia solem ser majoritàriament immigrants bé del Carib o bé dels països de l'Est».

El règim de vida varia molt en una casa o en una altra, però la nota dominant és aquesta. «La mestressa o el senyor es queda amb una quantitat compresa entre el 30% i el 50% dels ingressos de cada contacte. A canvi, et donen menjar i allotjament. El que passa és que la quantitat que es queden és molt més gran que les contraprestacions que reben les dones. Això si tens sort i no caus víctima d'alguna de les màfies de tràfic de dones. Aquí podem dir que no n'hi ha, però no és veritat, he conegut prostitutes que han de dedicar-se a això perquè són víctimes de les xarxes. Aquest és un món molt perillós».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris