cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 27°
33°

Dos casals de la UIB i del Govern es troben abandonats al centre de la ciutat

El PSM proposa que algun estudi universitari tengui la seu a la capital mallorquina

Dos edificis singulars del centre de Palma, Can Oleo i Can Fàbregues, fa anys que estan abandonats i sense cap utilitat. La propietat dels casals correspon a la Universitat de les Illes Balears i al Govern balear.

El primer és un edifici gòtic situat al començament del carrer de l'Almudaina, que temps enrere va ser la seu de la Societat Arqueològia Lul·liana. Va arribar a mans universitàries gràcies a una donació. El seu interior comença a presentar greus problemes estructurals que poden afectar una escala de gran riquesa artística.

Can Fàbregues es troba al carrer del convent de Sant Francesc. És un palau senyorial de grans dimensions que va ser adquirit pel Govern balear fa més de dotze anys, quan Pere de Montaner era el director general de Cultura. De fet, ell va ser qui va orquestrar la maniobra de compra "a molt bon preu" de l'immoble. La intenció era fer-hi una biblioteca especialitzada en art i el despatx de la direcció general. Han passat dotze anys i entre els forats de la seva porta i finestrals es poden veure les grans estructures metàl·liques que apuntalen el casal.

El PSM de Cort proposa solucions. Sebastià Serra, portaveu nacionalista, explicà la seva intenció de «dur algun estudi universitari al centre i també algun tipus de servei administratiu. Es tracta de dur vida al centre per revitalitzar-lo. L'experiència ha funcionat en altres ciutats».

Un altre dels edificis que presenten un aspecte lamentable, però en aquest cas pel buit que hi ha en els seus passadissos, és l'Estudi General Lul·lià. Regentat per una associació, per Serra l'escriptura de l'immoble és de propietat municipal, encara que la propietat sigui de la UIB. «Es tracta d'un altre edifici clarament desaprofitat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris