algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 25°
28°

Encetat un programa formatiu per als immigrants d'El Temple

Els ciutadans extracomunitaris rebran cursos de català i castellà

CARLES M. CANALS. Palma.
La promoció social i la integració dels immigrants extracomunitaris és l'objectiu del projecte encetat pel Consorci Mirall Palma Centre que, amb la col·laboració de l'Aula Cultural, serà responsable de gestionar els 2.267.748 pessetes aportats pel Consorci per a la integració dels immigrants d'El Temple.

Els objectius generals d'aquest projecte, contemplat dins el Pla Urban, suposen l'establiment de cursos formatius als llocs de Palma on és majoritària la presència dels diferents col·lectius d'immigrants; en aquest cas, a El Temple.

Aquests cursos pretenen donar formació bàsica en les llengües oficials de la Comunitat Autònoma "català i castellà", així com en el coneixement de l'entorn social, econòmic i cultural de Mallorca. A més, es tractarà d'orientar i assessorar els col·lectius envers de les possibles situacions en què es puguin trobar en els àmbits jurídics, laborals i sanitaris, d'altres. També és objectiu del projecte fomentar la participació de la població mallorquina i la immigrant en l'educació.

Amb aquestes intencions, es crearan aules "de quinze participants" per als immigrants d'ambdós sexes majors de 16 anys, on rebran un reforçament del vocabulari per evitar les possibles dificultats en l'expressió, però també practicaran la comprensió global i específica dels missatges orals més freqüents per tal de poder respondre amb fiabilitat als mateixos.

Llengües

Sempre és recomanable cercar la integració dels immigrants quant a l'idioma emprat; però les Illes són una comunitat bilíngüe, i per tant els estrangers han de fer un doble esforç. Així ho degué entendre Jaume Matas quan "fa poc" s'adreçà a un col·lectiu d'estrangers perquè aprenguessin una de les dues llengües oficials. Matas féu el seu discurs... en castellà: un acte tan polític com preocupant.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris