nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 14°
14°

Volen regenerar la pedrera del Puig

L'antiga pedrera municipal des Puig serà regenerada. Aquesta és la intenció de l'Ajuntament que ha demanat al Consell Insular la redacció d'un pla per fer una recuperació integral de la zona.

Curiosament, la finca es troba situada just al costat de l'única pedrera del municipi que actualment encara es troba en explotació, en les proximitats de la carretera d'Ariany. La pedrera des Puig tan bon punt es va tancar va començar a reblir-se amb terra i enderrocs procedents de la construcció. Més tard, emperò, es va convertir en un autèntic abocador on mariandos i gent de fora poble hi llançaven de tot. Fins i tot, l'Ajuntament es va veure obligat a tancar-hi l'accés a l'interior però no ha aconseguit aturar els abocaments que arriben fins al camí rural per on s'hi accedeix.

El nou projecte hauria de preveure'n una neteja intensiva. A continuació s'hauria de tancar la finca recuperant les antigues parets de pedra seca. A més, se suavitzaran els pendents per evitar esllavissades i se segellar el terreny de possibles filtracions, com a feina prèvia per condicionar el terra per a la sembra d'espècies vegetals autòctones.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris