cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 26°
28°

El 50% dels emigrants censats per als comicis de juny votaran a Palma

Els nacionalistes són conscients de les dificultats per obtenir el seu suport

Quasi la meitat dels 6.667 emigrants balears censats per a les pròximes eleccions del 13 de juny votaran a Palma. A la capital balear, a més de les 257.399 persones amb dret a sufragi, hi ha 3.218 possibles electors que tenen la possibilitat d'expressar les seves opcions polítiques des d'altres països. La resta de localitats de les Illes tenen percentatges molt menors que la capital balear. Així, a Sóller, Llucmajor i Eivissa ciutat la quantitat supera els 200 votants i es donen casos, com el d'Escorca i Es Migjorn Gran, a Menorca, on només n'hi ha un.

Pere Sampol, portaveu del Grup Parlamentari Nacionalista, afirmà que el Partit Popular havia desenvolupat una política «intencionada» vers Palma. «S'ha parlat del cas dels alemanys amb dret a vot, però aquest col·lectiu no representa cap perill. Ara es tracta de saber quant ha costat cadascun d'aquest vots».

Maria Antònia Munar, presidenta del CIM i d'Unió Mallorquina, dubta que molts dels nous votants «se sentin atrets per uns programes i per una problemàtica que afecta de manera molt concreta les Illes».

Tant el PSM como UM ja varen expressar ahir la seva intenció d'arribar a aquestes persones que viuen fora de les Illes i de l'Estat. A Sampol l'interessa conèixer els noms i les adreces dels votants per fer-los arribar el seu missatge electoral, mentre que per UM la preocupació és que tots aquest emigrants tenguin «un bon coneixement de la pluralitat política i d'idees que hi ha amb vista a les eleccions». Per això, Munar va reclamar facilitats per tal que tots els partits puguin fer campanya entre els emigrants balears.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris