algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 20°
16°

L'oposició demana suport al Govern per fer campanya a Sud-amèrica

Volen enviar cartes als 6.600 votans per explicar-los les seves idees i programa

Els partits nacionalistes s'han agafat amb indignació les darreres dades del cens electoral que publicà ahir Diari de Balears. Tant Pere Sampol, del PSM, com Maria Antònia Munar, d'Unió Mallorquina, i Francesc Antich, del PSIB, han criticat la política desenvolupada per la Conselleria de Presidència a les cases regionals de Sud-amèrica, que s'ha traduït en l'increment de 2.660 balears amb dret a sufragi. En total, hi ha 6.667 emigrants de les Illes amb dret a votar a les properes eleccions.

Pere Sampol avançà la intenció del PSM de sol·licitar oficialment a l'Oficina del Cens Electoral els noms i les adreces d'aquests 6.667 balears a l'estranger amb una doble finalitat: detectar qualsevol irregulatitat en el sentit que es tracti realment de descendents d'illencs i també per enviar-los el seu missatge electoral. Sampol digué que el PP ha empadronat «de manera sistemàtica» descendents balears en municipis de les Illes. En aquest sentit, ressaltà el cas de Palma, que acull 3.218 votants que resideixen fora del país.

La presidenta d'Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, va destacar també l'augment considerable dels residents a Llatinoamèrica. «Hem de pensar que amb vista a unes eleccions aquests ciutadans només hauran tingut l'oportunitat de conèixer una única opció, la dels representants del Govern del PP». Munar no vol pensar que el Govern ha actuat per electoralisme, «per captar 2.000 vots». Si fos així, «les regles democràtiques i l'ètica pública marquen que tots els partits puguin tenir igualtat de condicions que el PP per fer-se conèixer a aquests electors».

De la mateixa manera pensa el candidat al Govern del PSIB, Francesc Antich, que va anunciar que mitjançant el partit a Madrid contactaria amb les cases regionals balears a Sud-amèrica per fer-los arribar la seva oferta electoral.

La consellera de Presidència, Rosa Estaràs, va rebutjar qualsevol tipus de relació entre l'augment d'electors i la seva tasca en aquests països a través de les cases regionals. «Desconec l'origen de l'increment d'electors, ja que no només hi ha balears a Sud-amèrica», digué. Estaràs afegí que des de Presidència l'objectiu havia estat potenciar la cultura, tradicions i llengua de les Illes en el marc de les possibilitats pressupostàries.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris