cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
17°

La manca d'acord polític deixa enlaire l'aprovació de la revisió del PGOU

Anselmo Martín troba massa desenvolupista el PERI de la zona de Magaluf

La manca d'acord polític a l'Ajuntament de Calvià sobre el futur urbanístic en els polèmics terrenys de la marina de Magaluf impedirà aprovar la revisió del PGOU aquesta legislatura.

El regidor del Grup Mixt Anselmo Martín ha presentat al·legacions durant la segona exposició pública del nou planejament, que es tancà el mes de febrer. Martín pretén suprimir la fitxa del PERI (Pla especial de reforma interior) «Bordes de Magaluf», amb devers 25.000 metres quadrats de sòl comercial que permet la construcció de 7.800 metres quadrats de locals, en considerar que la zona de Magaluf està saturada, així com l'edificació de 400 apartaments classificats com a segona residència col·lectiva. La revisió que està realitzant l'Ajuntament al PGOU no ha modificat per res les 79'5 hectàrees del PERI.

Segons Martín, el PERI és massa desenvolupista i ha acusat la batlessa de «propiciar l'especulació i afavorir la destrucció de sòl». Pel regidor d'EA, l'equip de govern socialista «no té cap interès d'aprovar el pla aquesta legislatura». Martín diu que està a favor de permetre la construcció de places hoteleres en el PERI, però si no es retiren els equipaments comercials i els apartaments «no votaré a favor de la revisió del nou pla».

De la seva banda, membres de l'equip de govern estimen que per la proximitat de les eleccions serà difícil arribar a acords amb Martín i no distorsionaria l'urbanisme municipal un retard perquè el planejament fos aprovat per la nova majoria que integri el consistori després del sufragi. Un cop més, els terrenys de la fracassada Marina de Magaluf són la pedra que obstaculitza l'aprovació del pla general.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris