cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 26°
29°

Els veïns critiquen l'estudi del Govern que diu que la depuradora funciona bé

El geòleg Damià Perelló troba que hi ha risc de filtracions als aqüífers de Montblanc

Els veïns de la zona de Montblanc afectats pels abocaments de la depuradora mancomunada d'Ariany han qüestionat el darrer estudi fet pel Govern balear en el qual es defensa el bon funcionament de l'estació i es nega l'existència d'una possible contaminació als aqüífers atribuïble a aquestes instal·lacions.

Aquest informe va ser elaborat per la Conselleria de Medi Ambient per respondre a les queixes dels veïns de la zona i tranquil·litzar-los així. A més el Govern es va comprometre a no començar les obres de la planta de compostatge que s'ha de construir a la zona fins que no hi hagués aquests informes demostrant que la seva ubicació era l'adequada i no perillosa.

Els afectats emperò, gràcies a l'assesorament del conegut geòleg Damià Perelló, aviat han trobat greus deficiències a aquest estudi. Així Perelló va explicar que les anàlisis realitzades pel Govern no s'ajusten a la realitat ja que per fer l'estudi s'han pres només dues mostres. Els veïns mantenen que durant el passat estiu hi hagué moments en els quals la depuradora va produir abocaments contaminants.

L'estudi indica que els pous de la zona més propers al torrent mostren una contaminació menor que els més llunyans de forma que no es pot corelacionar amb els abocaments de la depuradora i que, a més, no hi ha perill de filtracions cap als aqüífers. Perelló discrepa d'aquesta versió ja que assegura que els terrenys per on pasa el torrent on es fan els abocaments són permeables i per tant sí que existeix un seriós perill de filtració.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris