bruma
  • Màx: 20°
  • Mín: 17°
14°

El Círculo Sollerense compleix 100 anys

L'Associació és fundà l'any 1899 amb unes finalitats esportives que han perdurat fins avui

El mes de març de 1899 es fundà a Sóller el Círculo Sollerense, una veterana entitat esportiva i cultural que aquest mes compleix el primer segle d'existència. El «Centro», que és així com actualment la coneixen els sollerics, va ser creat per un grup de gent lletraferida i il·lustrada que d'acord amb les idees modernistes del moment pensaven que era necessària una entitat que es dedicàs al cultiu del cos i de la salut.

Així ho afirma l'historiador local Plàcid Pérez i Pastor, autor d'un llibre sobre la història de l'entitat que serà presentat amb motiu del centenari i del qual ens ha avançat les dades per a aquest reportatge.

Segons sembla va ser l'apotecari solleric Jaume Torrens el principal promotor de la nova entitat a la qual prest es varen afegir altres promotors. L'entitat tenia com a finalitat exclusiva el foment i la pràctica esportiva, en el sentit més ampli de la paraula, i poc després de la creació ja s'havien creat seccions de tot tipus d'esport, inclosos aquells que avui en dia es poden considerar minoritaris, com l'hípica, l'esgrima, el tir amb arc i alpinisme.

Segons Pérez l'entitat estava basada en tres idees bàsiques, que avui en dia podríem anomenar «progressistes»: la proscripció de la política dins les seves activitats, l'impuls de l'esport tant de masses com d'elit i l'obertura de l'entitat a qualsevol classe social, i a ambdós sexes, sense discriminació de cap tipus.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris