lluvia ligera
  • Màx: 16°
  • Mín: 16°
16°

La Guàrdia Civil desmantella una xarxa internacional d'estafadors de telefonia

Els delinqüents defraudaren 17.000 milions a la Unió Europea i part dels seus delictes eren a Palma

La Guàrdia Civil ha desmantellat una xarxa internacional dedicada a la comercialització il·legal de telefonia mòbil que ha defraudat més de 17.000 milions de pessetes, i ha arrestat a les Illes dues persones relacionades amb una operació desenvolupada el mes de novembre passat, en què varen ser arrestats setze individus més.

L'Equip contra la Delinqüència Organitzada i Antidroga (EDOA) ha acabat així l'«Operació Nòrdica», que s'ha tancat amb una estafa que només a Espanya podria superar els 5.000 milions de pessetes i que a la UE ha defraudat, en concepte d'IVA, més de 12.000 milions.

Els detinguts despús-ahir són Antonio L.G., de 41 anys, i Josep B.M., de 34, ambdós residents a Mallorca. Aquests compraven, a través de diverses empreses, telèfons mòbils a preu especial oferit per la companyia Movistar per desbloquejar-los posteriorment al Regne Unit, i després comercialitzar-los en xarxes diferents a la d'aquest operador.

Les empreses que es dedicaven a la comercialització d'aquests terminals desbloquejats defraudaven l'IVA mitjançant successives vendes a països de la UE emprant empreses fantasma. Espanya era el lloc d'origen dels terminals telefònics. Les operadores de telefonia mòbil digital ajuden econòmicament en l'adquisició dels terminals, cosa que suposa que aquests arribin a l'usuari a menor cost en el mercat i aconseguir-hi major presència i competitivitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris