bruma
  • Màx: 20°
  • Mín: 17°
14°

Les DOT permetran nous nuclis a una distància de 350 metres dels municipis

El Grup Popular introduí ahir una esmena «in voce» al text de les directrius

El Partit Popular introduí ahir una esmena a les DOT que permet nous nuclis de població sempre que estiguin en contacte amb un punt de la franja de 350 metres que es reserva per al creixement natural dels municipis. L'oposició reaccionà indignada contra el que considera una substancial retallada d'un dels elements centrals de les directrius d'ordenació del territori que prohibeixen de manera rotunda l'aparició de nous nuclis de població.

El Govern, d'altra banda, reaccionà també indignat davant les acusacions del centreesquerra i digué que la mesura pretenia solucionar problemes de tipus molt tècnic que podrien ocasionar una orografia complicada. A més, llevà transcendència a l'esmena. Sigui com sigui, advertí, la mesura té només caràcter transitori ja que sols serà vigent fins a l'aprovació dels plans territorials parcials. En el cas de Mallorca, per això s'estableix un termini màxim de cinc anys.

L'esmena del Grup Parlamentari Popular, presentada in voce a la comissió que entre ahir i avui ha de donar el vist-i-plau a les DOT, afirma que els nous nuclis de població hauran d'entrar en contacte amb la franja dels 350 metres; hauran de tenir una connexió viària (carrers); i entre ells i l'antic nucli no hi podrà haver només sòl rústic.

L'oposició sospita que darrere això hi hagi l'intent de «deixar passar» sa Talaiola o algunes urbanitzacions de sa Ràpita.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris