cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

El consum d'hipnòtics a Mallorca duplica la mitjana de l'Estat espanyol

La meitat dels pacients seguits experimentaven problemes per dormir

La taxa de consum d'hipnòtics per part de la població mallorquina duplica la mitjana estatal, segons assegurà ahir la psiquiatra Francesca Cañellas, qui demà participa en un seminari sobre les patologies del son a la seu palmesana del Col·legi de Metges. Segons un estudi efectuat per aquesta psiquiatra juntament amb altres especialistes, el consum habitual d'hipnòtics a Mallorca té un índex del 17 per cent en la població que acudeix als centres de salut; un 11'7 manifesta prendre'ls de manera esporàdica.

L'estudi, actualització d'un text preliminar de l'any 1991, permet esbrinar que un 49 per cent dels pacients consultats manifestaren tenir «problemes de son»; d'aquest grup, un 17'4 per cent patien d'insomni (és a dir: la seva manca de son repercutia en l'activitat diürna). Una altra disfunció detectada fou l'apnea del son, la qual afecta un 4 per cent dels homes i un 2 per cent de les dones.

L'elevat consum d'hipnòtics a les Illes Balears contrasta amb la baixa incidència en altres països, on és més difícil aconseguir l'obligada prescripció mèdica (cas del Canadà, amb un 3'8 per cent d'incidència, o França, amb un 10 per cent); això no obstant, aquests països presenten taxes menors d'insomni.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris