cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 29°
35°

El TSJB anul·la el decret del Govern que regula l'escorta de Matas

L'han de protegir policies depenents de Madrid

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB) ha anul·lat tres articles del decret del Govern balear número 185/1996 que organitzava el Servei de Seguretat de l'Administració Autonòmica. El recurs va ser interposat pel Govern central, que discrepava de les competències que es va atribuir l'Executiu del president Matas per protegir la seva seguretat personal amb el Servei de Seguretat Dinàmica.

Concretament, Madrid impugnà els preceptes que es referien a la vigilància «dels edificis i instal·lacions de la Comunitat Autònoma» i els estenien fins a «la protecció de les autoritats autonòmiques i de qui pugui demanar-la temporalment en viatjar fins a les Balears».

Segons va explicar el director general d'Interior de la Conselleria de la Funció Pública, Joan Pol, l'objectiu del decret va ser regular el servei de seguretat i protecció a les personalitats. «Madrid en va fer una lectura molt estricta i nosaltres li vàrem donar un sentit més ample».

Segons estableix la sentència del Tribunal Superior, és competència exclusiva de l'Estat la seguretat pública, mentre que les comunitats autònomes, a més de vigilar les seves instal·lacions, han de coordinar tota la xarxa de policies locals de les diferents localitats de les Illes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris