cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 26°
28°

El Govern diu que les subvencions de Brussel·les estan garantides

Els Quinze volen forçar la designació d'una nova Comissió després de la renúncia

La crisi provocada per la dimissió en bloc de la Comissió Europea, màxim òrgan polític i executiu de la Unió Europea, no afectarà l'execució dels programes comunitaris de finançament de projectes a les Balears.

Tots els comissaris europeus presentaren, ahir de matinada, la dimissió davant les greus acusacions de corrupció, frau, negligència, incompetència i descontrol presentades per un informe de gestió elaborat pel denominat Comitè de Savis. De moment, els comissaris continuen, en funcions, en els càrrecs.

El director general d'Economia, Josep Antoni Rosselló, explicà ahir a Diari de Balears que «malgrat la dimissió de la Comissió Europea, la maquinària administrativa continua funcionant i, per tant, els programes i projectes que es realitzen a les Balears amb finançament europeu, en execució o en previsió d'execució, es faran igualment. Aquests projectes es troben en uns nivells en què els comissaris no hi intervenen, encara que hagin marcat les grans pautes polítiques».

La dimissió ha tingut lloc en el final del mandat dels comissaris, cosa que podria explicar la no incidència d'aquesta decisió en el finançament de programes i projectes, però Rosselló indica que «encara que la dimissió s'hagués presentat fa uns anys, no té perquè afectar-ne la execució. Totes les iniciatives europees que s'han realitzat aquests anys foren negociades i aprovades l'any 1993 per al període 1994"1999. Diguem que la seva aplicació és inexorable, passi el que passi amb la Comissió o amb nivells polítics i administratius inferiors».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris