cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

El Parlament aprovà la Llei general turística amb l'oposició de l'esquerra

La nova norma pretén aturar el creixement de l'oferta

El Parlament balear aprovà ahir la Llei general turística amb els vots del Partit Popular i l'abstenció d'Unió Mallorquina. PSIB-PSOE, PSM, Esquerra Unida i Els Verds varen votar en contra de la llei.

Maria Salom, portaveu del Partit Popular, defensà que la llei presentava un model d'oferta que permet només el creixement en qualitat, al mateix temps que propicia l'eliminació de places obsoletes per poder crear-ne de noves amb el requisit que l'intercanvi es faci a la mateixa illa. A més, tots els nous establiments hauran de tenir una categoria de quatre o cinc estrelles.

Durant la tramitació en comissió el PP, a més de les seves cinquanta esmenes, n'incorporà vuitanta-sis de l'oposició. El nombre d'esmenes acceptades suposà un 40% de les presentades. Arribaren vives al ple quaranta-cinc esmenes del grup mixt; vint-i-nou d'EU, trenta-quatre del PSM, i 23 del PSIB-PSOE.

En el ple d'ahir el PP n'acceptà una del PSOE, una d'EU i una del PSM.
L'oposició, llevat d'Unió Mallorquina, va criticar el projecte perquè, al seu parer, no servirà per frenar el creixement de places turístiques, sinó que l'estimularà. El partit de Munar sosté que és una llei «més hotelera que turística» i considera que s'ha tramitat amb precipitació i sense cercar el consens. Per això es va abstenir.

Per contra, el Partit Popular defensà les virtuts del projecte de González Ortea.
Maria Salom, portaveu del Partit Popular, afirmà que amb la nova llei els treballadors tindrien contractes més estables i que estarien més ben remunerats, ja que estaran ocupats en empreses de més categoria. El Grup Popular considera que la llei és nova, que es tracta d'un bon producte i que en pocs anys se'n podran veure els seus resultats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris