nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 14°
14°

El bitllet senzill dels autobusos de Palma és el més car de tot l'Estat

Tot i això, Sebastià Barceló assegura que es compensa les altres tarifes

Els autobusos de Palma són els que tenen el bitllet senzill més car de les ciutats que són capital de comunitat autònoma a l'Estat espanyol. Actualment a Palma es paguen 175 pessetes per trajecte amb bitllet senzill, trenta pessetes més que a Barcelona, cinquanta més que a Sevilla, seixanta-cinc més que a València, setanta-cinc més que a Santander o cent més que a Logronyo.

De tota manera, segons va explicar a Diari de Balears el regidor Sebastià Barceló, «és cert que tenim el bitllet senzill més car de tot Espanya, però allò que s'ha de valorar és la política tarifària de les diferents empreses de transport municipal». Segons Barceló, el bitllet senzill tan sols l'empren un deu o dotze per cent dels usuaris del servei municipal, mentre que la política de tarifes actuals permet que una sisena part dels usuaris puguin beneficar-se de trajectes amb un cost de zero pessetes o de trenta gràcies al carnet gran.

«També hem de tenir en compte que els universitaris de Palma fan servir un abonament especial que costa tan sols 54 pessetes i que els usuaris del bonobús normal paguen 81 pessetes pels seus viatges. En aquest sentit estic segur que ens trobam en el gruix intermedi de les ciutats o que fins i tot en alguns punts, com els usuaris de franc o els usuaris que fan servir el carnet gran, anam a l'avantguarda. Tenim el bitllet senzill més car, però als consumidors habituals dels nostres serveis els beneficiam amb productes que situen els nostres preus com els de tot arreu. De fet, hem fet grans esforços per contenir les apujades del bonobús per aquest fet».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris