cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 29°
35°

La romeria del pa i del peix clausura el 700è aniversari de la parròquia

El batle, davant el cartell de l'àrea recreativa.

25-12-2016

La tradicional romeria del pa i del peix, que ahir clausurà els actes del 700è aniversari del reconeixement de la parròquia, fou ahir una festa que gaudí de l'assistència de tots els veïns del poble.

A les 10.15 hores del matí la repicada de les campanes de l'església parroquial de Sant Joan Baptista cridà el poble per anar a festa. Un quart d'hora més tard començà la romeria en direcció al santuari de la Verge de Consolació. Encapçalant-la, se situaren el bisbe i les autoritats locals, seguits dels xeremiers de la vila i un grup d'infantons vestits de pagés.

En arribar a Consolació, el president Matas rebé el bisbe i seguidament se celebrà la tradicional ofrena floral a la verge i l'ofici solemne en què es llegí el fragment de l'evangeli en què es fa referència al miracle de la multiplicació dels pans i els peixos vora el riu Jordà. Després dels actes litúrgics, el bisbe va beneir dues llàmines en les quals es reprodueix l'edicte del bisbe Ponç i Jardí pel qual dictà l'autonomia de la parròquia de Sant Joan Baptista. Les làmines es col·locaren vora el portal que encara es conserva de la capella.

Els actes de la festivitat del quart diumenge continuaren l'horabaixa, i en destacà la representació del grup Teatre de Carrer que sota el títol Teranyines a n'es corral representaren fragments de la història de Sant Joan. La jornada es clausurà amb l'entrega de premis del certamen literari, dedicat al pare Ginard, del qual es commemora el 100è aniversari de la seva mort.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris