cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
17°

El PSIB posarà quatre o cinc dones als primers deu llocs de les llistes de Mallorca i Palma

Borrell dóna «màxima importància» al component femení

Les llistes del PSIB a la Comunitat Autònoma i a l'Ajuntament de Palma, així com en nombrosos pobles de l'Arxipèlag, viuran una autèntica revolució de noms. Concretament a la llista autonòmica de Mallorca i a la municipal de Palma les ordres de Josep Borrell són clares: incloure quatre o cinc dones entre els primers deu noms de les llistes.

Com és natural, aquesta ordre està provocant una veritable revolució en l'elaboració de les candidatures. No s'ha d'oblidar que l'única diputada que té actualment el PSIB per Mallorca és la manacorina Mercè Amer i, per tant, s'han de ficar nombrosos noms nous. Però al fet que al PSIB li sobrin mascles s'ha d'afegir la baralla interna que viu l'organització, amb els antiquistes per un costat i els crespinistes per l'altre.

Crespí i la seva gent, que foren derrotats a les passades eleccions primàries, volien una quota del quaranta per cent a les llistes. Però aquesta quota s'ha d'entrecreuar amb l'altra: fa falta, almanco, un quaranta per cent de dones. Per tant, el resultat final és que hi ha estirades per tots els costats, i ja amb la seguretat que Crespí quedarà desplaçat al número tres de la llista autonòmica, ja que el número dos tindrà nom femení, igual que passarà a Cort.

En aquest sentit, Crespí ha tingut mala sort, ja que Margarita Nájera, veritable sostenidor polític de Crespí i òbviament dona, ja ha dit que no s'hi volia presentar. Per això, és molt probable que la número dos per Mallorca, sigui Mercè Amer o Francina Armengol, serà una persona molt més propera a Antich que a Nájera.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris