cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 26°
28°

La Seu necessita una inversió de 900 milions per ser restaurada

El vicari general assegura que el perill per a les persones «no és imminent»

La Seu necessita una inversió de prop de 900 milions de pessetes per a una recuperació total de l'edifici, segons va informar ahir a aquest diari Joan Bestard. El vicari general del Bisbat puntualitzà que la Seu està sotmesa de forma permanent a obres de reforma des de fa més de quaranta anys.

«Ens varen fer l'informe sobre el estat de la Seu i nosaltres assumim amb realisme la situació», digué en referència al treball realitzat pel Ministeri de Cultura, que va ser elaborat per l'arquitecte menorquí Enric Taltavull. L'estudi adverteix que la Seu «posa en perill la seguretat de les persones», tant per la seva estructura interior com per alguns elements de la façana.

Joan Bestard afirmà amb rotunditat «que no existeix per ara aquest perill imminent. La façana de la Seu té més de cent anys i l'edifici fa mes de cinc-cents anys que es va construir. S'ha de reconèixer que la façana no està massa bé i que l'estructura està deteriorada, però qualsevol solució està a quinze o vint anys vista».

El vicari general declarà que mai no s'havien dedicat tants de doblers com fa dues dècades a la restauració de la Seu. «Cada any es destinen entre 15 i 20 milions del pressupost del Bisbat per aquest a capítol. En alguns casos, per solucions més urgents, s'han invertit 100 milions de pessetes. Per aquest any la partida prevista és de 80 milions», digué Bestard.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris