bruma
  • Màx: 20°
  • Mín: 17°
14°

El volum de negoci a les Balears augmentarà enguany un 6%

L'estacionalitat turística fa disminuir la confiança empresarial

Aquest any que acaba d'iniciar-se té unes expectatives de creixement per les empreses de les Illes Balears molt favorables, segons es desprèn de l'estudi realizat per les Eurocambres de Comerç, Indústria i Navegació, que enquestaren 283 empreses balears que donen feina a 27.051 treballadors, és a dir, el 17'2% dels assalariats insulars.

Els empresaris mantindran el seu volum de negoci, un 80%, durant el 1999, el mateix que l'any passat. En canvi augmentaran les seves vendes interiors en un 74% "6 punts més que en 1998" així com les exportacions que arribaran al 66%, un 16% més que l'exercici anterior. Amb aquests percentatges les Balearss superarien la mitjana espanyola (67%) i de la Unió Europea (30%), ja que el cicle expansiu de l'activitat turística continua en creixement "no hem de oblidar que aquest sector genera de forma directa o indirecta el 60% del PIB balear.

Tot i aquestes bones expectatives en l'àmbit de les vendes, la quantitat d'ocupació que està previst crear se situarà en un 53%, 13 punts per sota el 1998. Aquesta disminució també es reflectirà a la inversió que es col·locarà en el 50% per un 76% en el decurs de l'any passat, ja que el nivell d'inversió als darrer anys s'ha situat per sobre de la mitjana espanyola. La disminució en inversions farà minvar el nombre de llocs de feina creats en un 53%, 13 punts menys respecte del 1998. Aquesta moderació és fruit de la forta creació d'ocupació en els darrers anys al sector turístic i de la construcció, però continua per sobre d'Europa i Espanya.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris