cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
18°

Més d'un deu per cent dels veïns de la Vall són ciutadans estrangers

A Sóller hi ha més francesos mentre que a Fornalutx augmenten els alemanys

A la vall de Sóller hi ha censats 1.262 ciutadans estrangers, una quantitat que supera el 10 per cent de la població total de Sóller i Fornalutx. Aquesta quantitat podria ser encara major si es té en compte que, mentre que l'Ajuntament de Fornalutx disposa de dades actualitzades, les que figuren al de Sóller daten de l'any 1996.

Així i tot s'ha de tenir en compte que els estrangers empadronats dins el terme de Fornalutx representen una major proporció, sobre el cens total d'habitants, que els de Sóller. Fornalutx compta amb un padró de 608 habitants, 116 dels quals són estrangers. Això representa aproximadament un 19 per cent de la població del poble, mentre que a Sóller, d'un total de 11.207 habitants, n'hi ha 1.146 (10'23%) que tenen una nacionalitat diferent de l'espanyola.

D'altra banda, de la lectura de les dades actualment disponibles en els dos ajuntaments de la Vall, es comprova que a Sóller hi ha un fort component del cens d'estrangers que està format per ciutadans francesos, 383, la qual cosa pot representar residents «no del tot extrangers». Bona part d'aquests ciutadans serien persones que tenen propietats a la ciutat d'origen familiar o són descendents d'emigrants que han tornat a viure a Sóller conservant la seva nacionalitat francesa.

Curiosament aquest fet no passa a Fornalutx on, segons fonts municipals, la majoria d'estrangers són alemanys. Aquesta darrera nacionalitat també va en augment a Sóller on l'any 1996 ja n'hi havia 241 de censats, la majoria d'ells gent que ha comprat cases al municipi.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris