nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 14°
14°

L'única funció del Consorci d'Aigües de Palma i Calvià és pagar l'operació Vaixell

No fa altra feina que liquidar el préstec de 4.300 milions finançat pels dos ajuntaments

L'única funció del Consorci d'Aigües de la Badia de Palma, integrat pel Govern balear i els ajuntaments de Palma i de Calvià, és pagar el crèdit corresponent al finançament de l'operació Vaixell.

El transport d'aigua des de Tarragona a Palma durà des de l'1 de juny del 1995 fins al 30 de novembre del 1997. Foren 30 mesos d'aplicació d'una mesura polèmica i que fou molt criticada des de diversos sectors. El Cabo Prior, vaixell que feia el paper de magatzem de l'aigua que transportava des del delta de l'Ebre el Móstoles (de l'empresa naviliera de Fernando Fernández Tapias), arribà a convertir-se en una part més del dic de l'Oest i en una imatge familiar per a tots els veïns de Palma.

Acabada l'operació, s'inicià el període d'amortització del préstec: un total de 4.300 milions de pessetes que es començaren a pagar el març de l'any passat. La liquidació s'acabarà en el 2005.

El responsable del Consorci d'Aigües de la Badia de Palma i, en el seu moment, de l'operació Vaixell, José María Novoa, reconegué a Diari de Balears que «l'única funció actual del consorci és pagar el préstec de l'operació Vaixell, finançat pels ajuntaments de Palma i de Calvià. De moment, no hi ha cap projecte en marxa. Des del moment que el Cabo Prior deixà de funcionar, la nostra activitat s'ha reduït al màxim. Si els ajuntaments de Palma i Calvià ho consideren oportú, el consorci pot iniciar qualsevol altra feina. És a dir, només els consistoris poden reactivar el paper del consorci o, pel contrari, arribar a la seva disolució i que el finançament del crèdit de l'operació Vaixell es liquidi per altres vies o per part d'una altra entitat jurídica».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris