algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 25°
28°

Un incendi en una escola de Bahía Grande posà en perill uns 200 nins

El foc calcinà una de les aules prefabricades i n'afectà dues més

El foc cremà una aula prefabricada.

25-12-2016 | S. Amengual.

El desastre va sobrevolar, en forma d'incendi, el col·legi públic de Bahía Grande, a Llucmajor. Prop de 200 alumnes i una vintena de professors varen resultar il·lesos d'un foc que va destruir ahir una aula prefabricada i n'afectà dues més. El centre Col·legi Públic Badies està situat en el carrer de Fragata de l'esmentada urbanització de Llucmajor, devora el futur centre docent en construcció. Per solucionar momentàniament aquesta circumstància s'havien situat en el solar adjacent a les obres quatre casetes prefabricades de grans dimensions, i des de fa quatre anys les classes s'hi impartien.

Poc abans de les 12.00 hores una de les aules començà a cremar. Els 42 escolars, d'edats compreses entre els 4 i els 5 anys, que estudiaven en el recinte l'havien abandonat de manera providencial, ja que havien de fer activitats de joc en el pati. Els menors varen ser els primers a adonar-se de la presència del fum, i avisaren la seva professora, Margalida Clar. La docent començà el recompte d'infants, per si cap havia quedat dins l'aula. L'alarma es propagà per tot el centre i la resta de l'alumnat l'anà abandonant de manera ordenada.

L'aula inicial va quedar completament destruïda pel foc en qüestió de minuts i les dues d'annexes resultaren perjudicades per l'altíssima temperatura i pel fum. Alguns nins pretenien tornar a les casetes per recollir els abrics i les motxilles, però els professors els feren desistir.

El centre d'emergències 112, la Guàrdia Civil, els Bombers i la Policia Local muntaren un ampli dispositiu d'auxili, però cap dels estudiants o professors no va resultar amb cremades o intoxicat pel fum. Les causes de l'incendi no han estat aclarides, però se sospita que podria ser un curtcircuit.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris