cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 27°
33°

El Govern preveu invertir 400 milions en quatre anys al parc de l'Albufera

El conseller Miquel Ramis presentarà a l'Executiu el futur pla d'usos i gestió

El pla d'usos i gestió del parc natural de l'Albufera de Muro dels propers quatre anys, des del 1999 al 2002, ambdós inclosos, comptarà amb un pressupost de 400 milions de pessetes, segons informà ahir el conseller de Medi Ambient del Govern balear, Miquel Ramis.

De fet, en el transcurs del Consell de Govern que tindrà lloc avui matí està previst que s'aprovi l'esmentat pla de gestió del parc. Es fa en un moment en què el mateix conseller de Medi Ambient reconeix que el pla arriba tard, però que allò important és que hagi arribat i que a partir d'ara es durà un seguiment constant de l'Albufera. Així, i dins el capítol d'inversions, Ramis passà a destacar el projecte de remodelació del centre de recepció, que actualment s'està redactant i que en breu aprovarà l'Ibanat (Institut Balear de la Natura). També va fer especial menció a la necessitat de portar a terme un manteniment constant d'aquest parc natural.

Tot apunta que el parc de l'Albufera funcionava sense cap mena de pla de gestió des de feia cinc anys. El darrer planejament expirà l'any 1994, segons confirmà ahir el mateix conseller. Era el 17 de desembre de 1990 quan el Govern presentà un pla quadrianual dotat d'un pressupost de 75 milions de pessetes, dels quals Icona aportava el 20 per cent. Aquest primer pla de gestió preveia la transformació de la casa de s'Anglès de Muro amb un centre d'exposicions permanent referent al mateix parc, també preveia l'enderroc de la fàbrica de paper que es trobava en runes. Llavors ja havien passat tres anys des que la Comunitat Europea nomenà l'Albufera com a zona Zepa (Zona Especial per a la Protecció de les Aus).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris