cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 24°
24°

El PP aprova la gran ruta ciclista d'Els Verds i deixa Foment en evidència

La Conselleria feia dos anys que treballava en un projecte per al Pla de Mallorca

La totalitat dels grups parlamentaris, començant pel PP, varen aprovar ahir durant la reunió de la Comissió d'Ordenació Territorial, una Proposició no de llei presentada pel Grup Mixt (Els Verds i EU) que pretén crear una gran xarxa ciclista a totes les Illes Balears, tal com ja va avançar Diari de Balears el passat mes de novembre. Ara el Govern haurà de recollir la petició i aprovar aquesta gran ruta de 1.300 quilòmetres.

Hi ha la circumstància que el PP ha acceptat la proposta elaborada pel grup d'Els Verds, mentre que la Conselleria de Forment, el titular de la qual és Joan Verger, fa gairebé dos anys que treballa en una ruta cicloturística pel Pla.

El projecte de Verger va suscitar les crítiques de l'oposició ja que la xarxa viària només passava pels municipis governats pel Partit Popular. L'oposició reclamava que el Govern balear modificàs i ampliàs el projecte. Sembla ser que fa dues setmanes el projecte va anar al Consell de Govern però la seva aprovació es va ajornar per estudiar-ne un nou traçat. El Partit Popular va enviar ahir un comunicat de premsa constatant que donava suport al projecte d'Els Verds. En un dels paràgrafs el PP diu textualment: «Amb aquest proposició s'insta el Govern a elaborar, en el més breu termini possible, un projecte per a la construcció d'una xarxa vial per a biciletes que faciliti als seus usuaris el desplaçament des dels punts d'origen als de destí, camins i zones rurals i oferir vies per a la pràctica esportiva i cicloturisme en la major extensió possible dels territoris de les Illes».

Diari de Balears va intentar comunicar ahir amb Verger però les gestions varen ser impossibles.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris