cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 27°
33°

El suport de l'educació concertada just arriba al 60% del cost

El XVII Congrés de l'Ensenyament Privat es reuneix des d'avui a Palma

«El governant ha d'atendre les peticions dels pares: si demanen centres privats per a l'ensenyament dels seus fills, han de garantir la seva gratuïtat». Són paraules de Félix Falcón, el president de la Confederació Espanyola de Centres d'Ensenyament (CECE), qui avui inaugura a Palma el XXVII Congrés de l'Ensenyament Privat.

El president de la patronal majoritària al sector demanà ahir a Palma que es doni «el mateix tractament a l'educació privada que a l'educació pública» quan bona part de l'ensenyament depèn del concert educactiu entre les administracions públiques i els centres privats.

En aquest sentit, Félix Falcón assegurà que el concert econòmic amb els centres privats just suposa el 60 per cent del cost real del curs, xifres que foren ratificades per la presidenta de la patronal a les Illes Balears, Magdalena Mateu. El 40 per cent restant "explicaren tots dos" és obtingut pels centres amb l'ampliació d'horaris, i oferint complements a l'oferta reglada: des de cursos d'idiomes estrangers als d'informàtica.

Aquestes dades es fan més significatives en considerar que, en l'àmbit de l'educació primària privada, el cost mitjà per alumne i any és de 200.000 pessetes, mentre que al sistema públic, el cost és de 400.000 pessetes per alumne i any. A més, i sempre segons les dades facilitades per la Cece, la ratio de professors per nombre d'alumnes és més alta a l'ensenyament privat i concertat que al públic, sense que d'aquestes xifres es pugui deduir «la superioritat de l'educació pública sobre la privada».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris