nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 14°
14°

El PSIB exigeix la dimissió de Rami per presumpte suborn en el cas de l'ordinador

El conseller nega que sigui obsolet i afirma que «aquests viatges són absolutament normals»

El PSIB-PSOE va demanar ahir la dimissió de Miquel Rami, conseller d'Economia i Hisenda, per un presumpte cas de suborn en l'adquisició del servidor informàtic de la comunitat autònoma, instal·lat a Presidència.

El diputat socialista Antoni Diéguez exigí a Jaume Matas que cessàs Rami per haver acceptat que Sun Microsystems, l'empresa adjudicatària, li pagàs un viatge als EUA. Segons Diéguez, fins i tot en el cas que l'adjudicació hagués estat correcta, ens trobaríem davant d'un delicte de suborn.

EL grup socialista sol·licità ahir la tramitació pel procediment d'urgència de la constitució d'una comissió d'investigació sobre la compra del servidor.

Rami, pel seu costat, es manifestà «indignat» amb les «calúmnies». Rami es defensà dient que aquests tipus de viatges són «absolutament normals» i desmentí l'existència de cap tipus de relació familiar amb l'empresa concessionària.

El conseller d'Economia, que reconeix haver estat un dia i mig a Sylicon Valley (Califòrnia) acompanyat de Manuel Ferrer, el director general d'Ordenació Educativa i d'un tècnic de la direcció general de Noves Tecnologies, rebutjà que l'ordinador fos obsolet, com afirmen els socialistes, sinó que està basat en la tecnologia més avançada. Segons Rami en els darrers quatre mesos l'han adquirit la Generalitat de Catalunya, la Junta d'Andalusia i la Guàrdia Civil. Rami estudia presentar una querella contra Diéguez, però pensa que «el mal ja està fet».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris