lluvia ligera
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
21°

La Cambra de Comerç investiga el consum turístic d'infraestructures

Comprova l'equilibri entre la despesa dels visitants i el cost dels serveis

La Cambra de Comerç, presidida per Miquel Lladó, estudia, per encàrrec de l'Ajuntament de Calvià i del Foment del Turisme de Mallorca, si la despesa turística, 800.000 milions l'any passat, amortitza o compensa el cost d'infraestructures i serveis creats o ampliats per atendre els visitants de l'Illa i l'activitat del sector (aigua, energia, xarxa viària, transports, construccions, consum del territori, etc.). En definitiva, es tracta d'observar l'equilibri entre les despeses dels turistes i el cost real que origina la seva estada a la nostra comunitat.

L'estudi també analitzarà l'elasticitat de la demanda turística d'acord amb els preus, és a dir, de quina manera els augments poden afectar la contractació de paquets de viatges. També s'esbrinaria el comportament de la demanda davant l'aplicació d'una ecotaxa turística i si vertaderament, com es diu, aquest impost seria capaç de provocar desviaments de visitants cap a altres destinacions.

En aquest sentit, la batlessa de Calvià, Margarita Nájera (PSIB), ha proposat la creació d'una fundació per a la gestió de l'ecotaxa turística. Aquesta entitat estaria formada per representants del Govern balear, consells, ajuntaments, hotelers, touroperadors, sindicats i grups ecologistes. Nájera no s'acaba de fiar que la recaptació de l'ecotaxa turística, si s'arriba a tirar endavant, quedi en unes soles mans i la seva proposta inclouria un pacte sobre la destinació dels doblers aconseguits, bàsicament infraestructures de les zones turístiques i conservació de les àrees naturals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris