cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

La Benemèrita intercepta quasi 1.000 telèfons mòbils fraudulents a Palma

Desbloquejaven els aparells per poder operar amb altres servidors

El Grup d'Investigació Fiscal i Antidroga (GIFA) de la Guàrdia Civil de Palma ha intervingut 1.000 telèfons mòbils que suposadament eren emprats en una xarxa d'estafa. D'acord amb les fonts consultades, no s'han practicat detencions, però l'import del material que ha estat interceptat supera els 45 milions de pessetes. L'operació, que es desenvolupa en l'àmbit estatal, continua oberta.

La 313 Comandància assenyalà ahir que la investigació s'inicià a partir d'una denúncia interposada per Telefónica Móviles i per Airtel, en relació a una presumpta estafa que es cometia a tot l'Estat amb telèfons Motorola D-520 i Eriksson G.A.628. El frau, suposadament, consistia a desbloquejar el codi d'aquests aparells, amb un sistema desconegut, perquè d'aquesta manera poguessin ser emprats a l'estranger, sobretot a França.

Telefònica assumeix 16.000 pessetes del cost de cada mòbil amb la finalitat que quedin bloquejats i només puguin ser emprats a la seva xarxa. Amb el mecanisme esmentat, els telèfons eren comprats a Espanya aprofitant aquest ajut econòmic i després eren venuts, prèvia manipulació, a països europeus.

Dia 2 els integrants del GIFA s'apoderaren de 500 models del Motorola i 498 de l'Eriksson abans esmentats que es trobaven a la venda en una empresa de Palma. Aquest negoci els havia comprat a Telefònica amb les 16.000 pessetes de descompte per unitat, però presumptament els desbloquejava i els venia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris