cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
17°

Portocristo fa una passa endavant en la lluita per aconseguir major autonomia

L'expedient per convertir-se en entitat local menor pot iniciar-se ben aviat

Els veïns de Portocristo podran veure acomplida l'antiga aspiració d'aconseguir que el nucli costaner es converteixi en una entitat local menor de Manacor. Tot això, però, dependrà que el regidor per Convergència Balear, Pere Vaquer, soci de l'equip de govern amb PP, faci realitat la intenció de vot que va fer pública durant la sessió plenària feta dilluns de donar suport a la proposta de l'Agrupació Independent de Portocristo (AIPC) per iniciar la tramitació.

L'edil de CB va argumentar que havia demanat al seu partit poder votar en consonància amb el seu sentiment. «Si vot amb el cor hauré de rompre la disciplina de vot de l'equip de govern i donar suport a la proposta d'AIPC», va explicar Pere Vaquer. Tots els grups de l'oposició, AIPC, PSOE i PSM, es varen mostrar a favor de l'esmena de l'agrupació independent i varen deixar clar que aposten per una major autonomia per a Portocristo.

Antoni Mestre (PSOE) va demanar a la batlessa, Catalina Sureda (PP), que cessàs al delegat de Portocristo, Antoni Vives (PP) i va acusar el partit conservador de discriminar el nucli costaner i potenciar «amb la seva falta de gestió el moviment segregacionista. Si la batlessa no el cessa, el regidor Vives hauria de dimitir», va afirmar Mestre.

Jaume Brunet (AIPC) defensà la proposta del seu partit deixant clar que per a ells Portocristo està mancat d'infraestructures, de dotació policíaca i d'un cementeri propi. Els nacionalistes li donaren també el seu suport. La portaveu, Maria Antònia Vadell (PSM), va afirmar rotundament que «els manacorins consideram nostre Portocristo a l'estiu, però l'abandonam quan arriba l'hivern».

Bartomeu Blanquer (PP) va deixar clar que el seu partit no donarà suport a l'inici de l'expedient. «Pensam que és un primer pas cap a la segregació del nucli i nosaltres no estam d'acord amb aquest projecte».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris