cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 20°
23°

La dona, el repte pendent

Els sindicats parlen de discriminacions indirectes en las categories professionals més baixes

Ahir es va a celebrar el darrer Dia Internacional de la Dona Treballadora d'aquest mil·lenni. Amb vista a l'any 2000 encara no s'ha resolt el problema de la desigualtat social. Malgrat que a Balears el problema de l'atur és menys preocupant que a altres comunitats autònomes "de fet és la regió amb la taxa d'atur més baixa de tot el país" la precarietat laboral i les diferències de les dones pel que fa als seus homòlegs masculins encara condicionen el funcionament del mercat de treball.

El sindicat Comissions Obreres va fer públic ahir un estudi sobre la dona i el treball a Balears. El secretari general de CCOO, Josep Benedicto, afirmà que la majoria dels contractes femenins no arriben als tres mesos. Per tant, la precarietat marca la pauta de la dona treballadora.

La responsable de la Secretaria de la Dona d'aquest sindicat, Agustina Canosa, indicà que entre els anys 1987 i 1997 la taxa d'ocupació femenina va pujar del 33% al 43%. Malgrat això, el baix nivell dels sous a Balears ha obligat les dones illenques a introduir-se al mercat laboral, especialment al sector dels serveis.

«Les dones "declarà Canosa" tenen un sou més baix que el homes i existeix dicriminació indirecta basada en les categories professionals. Per exemple, només existeix la figura de cambrers de pis per a dones i aquesta situació es manté també perquè les dones no són als comitès d'empresa i altres òrgans en què es prenen les decisions».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris