lluvia ligera
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
21°

Un marroquí denuncia l'estranya mort del seu germà a cala Llamp

Sospita que hi va haver desatenció i observa irregularitats en l'autòpsia

Un empresari de Casablanca ha recorregut a Amnistia Internacional per aclarir la mort del seu germà, un immigrant marroquí que va trobar feina en un xalet d'Andratx i que va morir el mes de desembre del 1997 «en estranyes circumstàncies, segons el denunciant. Abdeslam Adbib, de 48 anys, du quinze dies a l'Illa intentant reobrir el cas i exigint una segona autòpsia.

Ahmed Seddati Abdid, que quan va morir tenia 46 anys, havia passat set anys a Mallorca després que un traficant de diamants algerià li oferís feina a Camp de Mar: «El meu germà feia feina a Tetuan, però malvivia i havia d'intentar alimentar la seva esposa i els seus fills. Va fer feina durant cinc anys en un xalet, de cuiner, jardiner i altres tasques, i va aconseguir dur la seva dona. Després va ser contractat per un matrimoni alemany d'Andratx que l'única cosa que va fer va ser explotar-lo i enganar-lo», conta l'empresari. Abdeslam Adbib recorda que durant aquella època de feina a cala Llamp el seu germà no va aconseguir regularitzar el seu permís de treball ni fixar la seva residència, a causa de les traves que li posaren els seus patrons.

«Feia feina com un autèntic esclau, de vuit del dematí fins a les nou del vespre i estava malalt. No rebia assistència mèdica perquè no tenia papers i dia 29 de desembre de 1997 va sentir-se molt malament. Es va retirar a una caseta que ocupava amb la seva dona i començà a vomitar i a trobar-se malament. Sortí de la caseta i va caure per una escala. El propietari del xalet que es troba al costat va ser qui el va trobar agonitzant», apunta el denunciant.

L'immigrant era encara viu, però la seva esposa detectà que presentava forts cops al cap. L'ambulància es torbà una hora a arribar, i quan va ingressar en un centre mèdic ja era pràcticament cadàver. «El fet més estrany era que l'autòpsia parlava d'una úlcera estomacal o d'una hemorràgia interna, però ningú no havia parlat dels traumatismes al cap. És per això que deman que se li faci un segon examen forense», afegí.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris