cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 25°
29°

El CIM aprova el Pla d'obres i serveis, dotat amb més de dos mil milions

La majoria es dedicarà a solucionar el problema de les pèrdues d'aigua

El ple del Consell de Mallorca aprovà ahir el Pla d'obres i serveis de 1999 i el Pla plurianual 1999-2000 amb una dotació de dos mil milions tres-centes mil pessetes. Aquesta decisió, que es va prendre per unanimitat, incorpora al pressupost els dos-cents milions de pessetes que tradicionalment aporta el Govern balear, tot i que aquesta administració encara no ha comunicat oficialment si els aportarà o no.

Els doblers del Pla d'obres i serveis es dediquen a subvencionar infraestructures als diversos municipis de Mallorca i per a aquest període es dóna prioritat a les de tipus hidràulic.

Les sol·licituds per evitar fuites d'aigua de la xarxa d'abastiment que el CIM ha rebut dels municipus arriben als 2.100 milions de pessetes. Per aquest motiu, el conseller insular de cooperació municipal va adreçar una carta a Miquel Ramis demanant-li que augmentàs l'aportació de dos-cents milions.

Un estudi realitzat el 1998 demostrava que les fuites d'agua potable arriben al 30% del subministrament en els casos dels pobles que compten amb canonades noves, mentre que en els que les tenen antigues arriba fins al 80%.

Alorda considera que l'Executiu «s'ha d'implicar en la solució d'aquest problema, atès el seu pressupost i les seves competències en matèria hidràulica i mediambental, a més de ser l'interlocutor natural amb l'administració de l'Estat i l'europea».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris