cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
12°

Madrid deixarà construir porxos i casetes d'eines sense projecte

El degà dels arquitectes tem que la nova llei sigui un colador d'il·legalitats

La nova llei d'ordenació de l'edificació, aprovada divendres pel Consell de Ministres, permet construir porxos i casetes d'eines sense necessitat de presentar un projecte tècnic d'arquitectes o aparelladors.

La llei, que encara ha de ser tramitada en el Parlament espanyol, deixa que els propietaris aixequin ells mateixos aquestes construccions, sempre que siguin de petites dimensions, tenguin només una planta i no es facin servir per a habitatge o ús residencial.

Les dimensions no queden reflectides en la llei, la qual cosa deixa la fixació de límits als planejaments autonòmics o municipals. Els magatzems agrícoles o industrials quedarien fora de la llibertat dels propietaris per fer construccions sense projectes tècnics, en suposar-se que són obres de certa envergadura. En tot cas, la presentació d'un projecte elaborat per un arquitecte, enginyer (tècnics superiors) o aparellador (tècnic mitjà) és una opció del promotor i deixa de ser una obligació.

El degà del Col·legi d'Arquitectes de les Balears, Antoni Ramis, comentà ahir a Diari de Balears que «a les Illes, on existeix una gran tradició de sol·licituds de llicències per a casetes d'eines que finalment són convertides en xalets residencials, la nova llei podria representar un autèntic colador d'il·legalitats, però és aquí on intervé la disciplina urbanística i la capacitat de les normatives locals per acabar de definir el que diu la llei».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris