cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
13°

S'Olivaret, exemple de com l'ús hoteler pot recuperar una possessió històrica

Els Muntaner en són propietaris des del segle XVI i han rebutjat les ofertes estrangeres

S'Olivaret pot recuperar bona part de l'esplendor del passat. Això sí, serà pagant el preu de la seva conversió en un hotel rural. Emperò, no fer-ho suposava assistir a l'imparable deteriorament d'una finca històrica d'Alaró que té els seus orígens en el segle XIV.

Són molts els alaroners que senten s'Olivaret com seu i que pateixen quan parlen de la seva degradació. Alguns d'ells fins i tot hi han nascut, quan encara concentrava collidors d'oliva. Ara, després d'escoltar ofertes multimilionàries, d'estrangers, és clar, la família propietària des del segle XVI, els Muntaner, ha decidit, malgrat les seductores temptacions econòmiques, no desfer-se d'aquesta autèntica joia del patrimoni rural mallorquí, ubicada, a més, en un dels paratges més bells de la serra de Tramuntana, camí del llogaret d'Orient.

La solució a la decadència de s'Olivaret no ha pogut ser altra: embarcar-se en l'aventura empresarial de l'hoteleria. Si no, les cases haurien caigut sense remei i, amb elles, una part important de l'arquitectura tradicional illenca i de la mateixa història d'Alaró. No cal dir que la notícia ha estat ben rebuda entre aquells que coneixen bé s'Olivaret, que s'estimen més veure la finca reconvertida en hotel que perdre-la per sempre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris