nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
18°

Ja tenim les Valentes Dones d'enguany

Rosa Sofia Marquès i Carolina Pastor foren les joves afortunades en el sorteig realitzat ahir migdia

Ahir migdia es va fer, a la Sala Magna municipal, l'acte d'elecció de les al·lotes que enguany hauran de representar les germanes Francisca i Catalina Casasnoves, conegudes popularment com les Valentes Dones, i que tingueren una important participació en la gesta sollerica de l'11 de maig del 1561.

Un total de tres parelles optaven a ser les escollides, ja que han estat les que han decidit presentar-s'hi durant el temps que ha estat oberta la convocatòria per a la presentació de candidates.

La mà innocent va voler que Rosa Sofia Marquès Coll i Carolina Pastor Mayol fossin enguany les escollides Valentes Dones, càrrec del qual prendran possessió el proper dia 7 de maig en el tradicional acte d'investidura i de lectura del pregó de festes, que com ja és sabut enguany serà a càrrec de Toni Pinya.

Val a dir que enguany, i per primera vegada, l'elecció de les Valentes Dones no ha estat competència directa de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament, ja que es va demanar al Col·lectiu de Pageses que se'n fes càrrec. Elles foren, per tant, les que ben animades convocaren l'elecció, això sí, amb l'assessorament dels responsables municipals de Cultura, que juntament amb el batle Joan Arbona presenciaren l'acte d'elecció.

Pròleg de festes

Tot i que manquen encara dos mesos, el compte enrere per les fires de maig ha començat. L'elecció de les Valentes Dones i del pregoner són sempre moments molt esperats per la gent cada any. Carolina Arbona i Catalina Soler exhaureixen el seu mandat i el cedeixen a Rosa Marquès i Carolina Pastor per tal de seguir la tradició anual. La fita, a més d'una alegria, serà per a elles un compromís perquè han de representar les germanes Casasnovas.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris