cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
17°

Delegacions de 27 països es reuneixen des d'avui en el Parlament balear

Les representacions europees, asiàtiques i nord-africanes sumen més de 200 persones

La conferència de Presidents de Parlaments euromediterranis reuneix des d'avui més de dues-centes persones de 27 països europeus, asiàtics i nord-africans a Palma. La cimera començarà aquest migdia a la seu del Parlament balear amb la presidència dels reis d'Espanya.

Els objectius de la conferència són, bàsicament, «veure què podem fer els parlaments pels processos de pau» i establir compromisos formals en temes socials, com poden ser els referents a drets humans o tot allò que pertoca a les dones. El president de les Corts espanyoles, Federico Trillo, explicà ahir que «evidentment, no volem fer la competència a les reunions de ministres d'Afers Exteriors» ni «es crearan obligacions internacionals», que només es poden establir amb tractats de caràcter vinculant. «El nostre objectiu és ajudar tant com sigui possible a millorar les relacions entre els països, sense ingerir en la seva política exterior».

És evident que els objectius d'aquesta cimera són difícils per la diversitat social, cultural i religiosa. Prova d'això és l'absència de dos països molt significatius: la Gran Bretanya i Líbia.

Trillo i el català  

El president de les Corts espanyoles, Federico Trillo, va ser interrogat ahir pels periodistes pel que fa a si era convenient que el rei fes els seus discursos a Catalunya mig en català i mig en castellà, com sol·licita Jordi Pujol. «El rei i la família reial han donat prou mostres de l'afecte que senten pel poble català i les seves institucions», digué Trillo, que tot seguit destacà el paper «integrador» de Joan Carles, donant per contestada la qüestió. A la conferència no hi ha llengua oficial, encara que el francès és la dominant quant a la paperassa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris