cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
17°

Els propietaris insten el Govern a comprar tots els terrenys de Mondragó

L'única exigència que posen és que es paguin a preu de mercat

Els propietaris del 90 per cent dels terrenys del parc de Mondragó insten el Govern balear que els compri les seves parcel·les. Així es recull a l'acta de la darrera reunió de la junta que tingué lloc aquesta setmana.

La proposta fou presentada pel batle de Santanyí, Cosme Adrover, i en ella es resumeix una de les antigues reivindicacions de l'associació de propietaris de Mondragó. D'ençà de la constitució del parc, l'any 1992, el Govern sols té en propietat 95 de les 785 hectàrees de terrenys. Aquestes foren adquirides pel Govern, el mateix any de la creació del parc, a l'empresa Agroland SA, promotora de capital alemany.

Agroland gaudia dels permisos adients per urbanitzar la zona mitjançant habitatges unifamiliars i el preu que es va pagar en aquells moments distava molt del que oferia als propietaris de la resta del parc que tenien els seus terrenys catalogats com a rústics i protegits per la llei d'espais naturals com àrea natural d'especial interès. Segons confirmaren els mateixos propietaris, el preu que els oferia el Govern per metre quadrat de terra era de 125 pessetes i hom va rebutjar la seva venda. Ara la proposta de tornar negociar la titutlaritat pública de les seves parcel·les torna a cobrar força. Com a única exigència, els propietaris demanen que l'oferta sigui «formal i a preu de mercat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris