cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
17°

Son Sant Joan tindrà tercera pista si Brussel·les prohibeix els vols nocturs

El Govern no permet ampliacions perquè «les DOT no miren interessos sectorials»

Les directrius d'ordenació territorial (DOT) no permeten la construcció de terceres pistes als aeroports de Mallorca i Eivissa, segons explicà ahir el portaveu de l'Executiu autonòmic, Manuel Ferrer, després de la reunió setmanal del Consell de Govern. Les terceres pistes només tindrien possibilitats de construir-se per raons d'interès militar, per necessitats de protecció civil o per una imposició mediambiental de la Unió Europea (UE).

No hi ha previsions confirmades que les dues primeres excepcions per permetre la construcció de noves pistes aeroportuàries puguin aplicar-se en un futur proper. Una altra cosa és la tercera excepció. La UE està estudiant actualment la prohibició del trànsit aeri nocturn en el seu àmbit, és a dir, no hi hauria vols durant la nit. Aquesta mesura ja està funcionant en alguns països comunitaris de manera individual.

Manuel Ferrer assenyalà que «la UE s'està plantejant el tancament dels aeroports durant les nits per la contaminació acústica que suposa el seu funcionament en unes hores en què la majoria de la població dorm. Si finalment pren aquesta decisió, inevitablement hauríem de pensar en l'obertura d'una tercera pista perquè l'activitat dels nostres aeroports, sobretot durant la temporada alta, es veuria molt limitada».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris